Në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës (klinikat COVID) dhe në spitalet e përgjithshme, sipas raportit të punës për datën 17 maj 2021, po trajtohen 296 pacientë, prej tyre 178 të konfirmuar me COVID 19.

18 pacientë  janë në gjendje të rënduar shëndetësore dhe 216 janë nën asistim të oksigjeno-terapisë.

Në QKUK janë të shtrirë 158 pacientë:

10 pacientë janë në gjendje të rënduar

97 janë  të konfirmuar me Sars Cov-2 pozitivë

130 janë me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas klinikave:

Klinika Infektive, 61 pacientë

Klinika Infektive II ( mjekësia sportive), 15 pacientë

Klinika e Pulmologjisë, 67 pacientë

Mjekimi Intensiv -COVID, 10 pacientë + 1 në Repartin Intensiv në Klinikën Infektive

Klinika e Pediatrisë, 3 pacientë

Klinika e Gjinekologjisë, 2 pacientë.

Në spitalet e përgjithshme janë të shtrirë 138 pacientë

8 në gjendje të rënduar

81 të konfirmuar pozitive

86 me oksigjeno-terapi.

Numri i pacientëve të shtrirë, sipas spitaleve të përgjithshme:

Spitali i Prizrenit, 25 pacientë

Spitali i Gjakovës, 23 pacientë

Spitali i Pejës, 35 pacientë

Spitali i Gjilanit, 26 pacientë

Spitali i Ferizajt, 10 pacientë

Spitali i Mitrovicës, 10 pacientë

Spitali i Vushtrrisë, 9 pacientë. /Telegrafi/