Shqipëria do të bëhet të martën, shteti i parë i Ballkanit Perëndimor, në të cilin Bashkimi Evropian organizoj një samit. Samiti i BE-së në Tiranë, do t’i bëjë bashkë krerët kryesor evropian dhe ata të Ballkanit. Deri një ditë para takimit, në mëdyshje për pjesëmarrje ishte Presidenti i Serbisë, Aleksandar Vuqiq, i cili megjithatë ndërroi mendje pas vizitës në Beograd të të dërguarit Special të BE-së për Dialogun, Miroslav Lajcak.

Reklama