LAJMI I FUNDIT:

SHOKËVE

SHOKËVE

Poezi nga: Agim Mala

Koha na vjedh nga pak
nga flokët
nga dhëmbët
nga këmbët


Kjo nuk mund të fshihet nga bota
nga vetja përballë pasqyrës
dhe një njeriu
që jep çdo ditë

Ti nuk beson
mua edhe një zhurmë në qytet
më harr më hardhon
Fëmija i lënë kur qan
burri i mërrolur para spitalit
Punëtori
që vashëzës i blen këpucë dy numra më të mëdhenj
për dy vjetët e ardhshme

Kjo kohë merr nga ne
e sjell vrer
e erë në të dridhur