Një grua që ishte punësuar si ndihmëse në një shtëpi private në rrjetet sociale ka publikuar video që e ka filmuar tinëzisht, e cila me lot në sy flet për keqtrajtimin që po i bëjnë punëdhënësit.

Meidi Hasan, 25-vjeçe, në video dëgjohet duke thënë se si me çdo kusht kërkon të rikthehet në shtëpinë e saj, duke pretenduar se është sulmuar dhe ka mbetur pa bukë për më shumë se 15 ditë, transmeton Telegrafi.

Pas publikimit të videos autoritetet e Bangladeshit kanë bërë apel që shtetasja e tyre të rikthehet nga Arabia Saudite. Videoja është publikuar në Facebook me ç’rast është shpërndarë nga mijëra persona, e kjo vajzë ka akuzuar “shefat” e saj për sulm seksual, madje ka treguar duart me shenja nga dhuna e shkaktuar.

Reklama
Reklama

“Ndoshta nuk do të mbijetoj. Ju lutem, më shpëtoni. Më kanë mbyllur brenda një dhome për më shumë se 15 ditë dhe mezi më kanë dhënë pak ushqim gjatë asaj kohe. Mi kanë djegur duart me vaj të nxehtë dhe lidhur me litar. Më kanë dërguar në një shtëpi ku më kanë torturuar e rrahur brutalisht, dhe më pas më kanë dërguar në një shtëpi tjetër ku kanë vepruar njëjtë. Nuk besoj se do të mbijetoj. Mendoj se do të vdesë. Më kanë rrahur, ju lutem më shpëtoni, më nxirrni nga këtu”, dëgjohet ajo duke thënë derisa gjatë tërë kohës nuk mund të ndalte lotët.

Reklama

E kjo deklaratë e saj ka shkaktuar protesta në qytetet e mëdha të Bangladeshit, kjo për faktin se bëhet fjalë për kushte shumë të vështira të punëtorëve.

Reklama

Një organizatë joqeveritare në Bangladesh që po tenton ta rikthej në shtëpi këtë vajzë, kanë bërë të ditur se 25-vjeçarja vazhdon të jetoj te punëdhënësi në Jedah, e telefoni mobil që e kishte pasur i është marrë pas publikimit të videos.

Nga viti 1991 rreth 300 mijë femra nga Bangladeshi kanë udhëtuar jashtë vendit për të punuar. Kurse qeveria në Daka gjatë javës së kaluar i ka bërë thirrje agjencisë shtetërore që të bëjë të pamundurën që ta rikthej në shtëpi vajzën.

Reklama

Në anën tjetër familjarët e saj në Bangladesh, janë duke munduar të venë kontakte me të, por deri më tani pa ndonjë sukses. /Telegrafi/