Dërgesat globale të orëve të mençura në TM1 2021 u rritën me 35% në krahasim me vitin e kaluar, thuhet sipas Global Watchwatch Model Tracker i Counterpoint Research.

Reklama

Apple mbajti pozicionin e saj udhëheqës, duke mbyllur rritjen e përgjithshme të tregut dhe duke regjistruar një rritje vjetore prej 50% të kërkesës për modelet e reja të Serisë 6.

Si rezultat, Apple pa që pjesa e saj e tregut u rrit me pikë 3%. Dërgesat e Samsung-ut u rritën gjithashtu me 27%, me popullaritetin e serive Galaxy Watch 3 dhe Galaxy Watch Active.

Por rritja e shitësit të Koresë së Jugut ishte nën mesataren e tregut dhe pa një rënie të vogël në pjesën e saj të tregut. Huawei vazhdoi të humbte pjesën në krahasim me një tremujor të fortë që kishte një vit më parë.

Reklama
Reklama

Analisti Sujeong Lim tha, “Apple ishte në gjendje të ngurtësonte më tej pozicionin e saj udhëheqës në treg duke zgjeruar portofolin nga Watch SE në Serinë 6 në kohën e duhur. Kjo mund ta shtyjë Samsung të lansojë një model të nivelit të mesëm për të rritur rritjen e saj.”

Sa i përket sistemeve operative të orëve të mençura, WatchOS i Apple kapi më shumë se një të tretën e tregut me një ritëm në rritje të bazës së saj prej 1 miliard përdoruesve të iPhone.

Wear OS i Google nuk ka arritur ende një sukses të tillë në orët e saja. Kjo sepse shumica e markave kryesore të orëve të mençura kanë zhvilluar dhe instaluar sistemin e tyre operativ,(si Fitbit OS, Tizen dhe Garmin OS).

Reklama
Reklama

Më tej, Wear OS ka munguar për sa i përket karakteristikave, optimizimit të baterisë dhe mbështetjes së procesorit. Kjo e ka kufizuar pjesën e saj në vetëm 4% të tregut global të orëve të mençura.