Pavarësisht se çfarë po gatuani, ka një erëz që duhet të përdorni më shumë se të tjerat.

Jo, nuk bëhet fjalë për kripë, por aromën e këndshme dhe pak agrume që merrni nga farat koriandër. Pasi disa persona shtuan këtë përbërës në ushqimin, kuptuan se ka shumë përfitim.

Së pari, le të sqarojmë se çfarë është në të vërtetë koriandri. Fjala i referohet si farave ashtu edhe bimëve që më së shpeshti i njohim si ‘cilantro’, por erëza që merret në dyqanet ushqimore është bërë nga bluarja e farave dhe jo gjethet.

Sipas studimit, një korpus i madh koriandre në vaktet ndihmon në uljen e sheqerit në gjak. Kjo falë aftësisë së erëzave për të promovuar aktivitetin e enzimës që ndihmon trupin tonë të heq natyrisht sheqerin nga gjaku ynë.

Në një studim të kafshëve, ekstrakti nga farat e koriandrës ishte në gjendje të ulë nivelin e sheqerit në gjak në mënyrë efektive, një recetë e zakonshme e dhënë për ata me diabet tip 2. /Telegrafi/