Menjëherë pasi hapi dyert në tetor të vitit të kaluar, Sharjah Publishing City – një zonë e lirë me bazë në Emiratet e Bashkuara Arabe ekskluzivisht për industritë botuese, u bë vendi i cili priti një numër të madh të bizneseve nga bota.

Sot, 17 shtete nga Emiratet e Bashkuara Arabe, Libani, Siria, Sudani, Jordania, Egjipti, Arabia Saudite, Iraku, Franca, Britania, India, Kina, Brazili, Spanja, Australia, Gana dhe Nigeria veprojnë në ambientin me 40000 metra katrorë të Sharjah Publishing City.

Me një mori shërbimesh logjistike dhe profesionale, duke përfshirë printera, redaktorë, përkthyes, ilustrues, shërbime për marketing dhe promovime, madje edhe trajnime, si dhe shërbime të logjistikës dhe shpërndarjes, objektet e Sharjah Publishing City kanë krijuar një ekosistem të fuqishëm të biznesit , dhe po ju ofrojnë bizneseve mundësinë kryesore për të shpërndarë përmbajtje pranë tregjeve rajonale, meqenëse shpejtësia është gjithmonë në konsideratë, veçanërisht kur dërgohen nga SHBA-ja ose Britania e Madhe.

Zona e Lirë e SPC-së ka bashkuar kompani nga një shumëllojshmëri rajonesh dhe kombesh nga e gjithë bota, të cilët jo vetëm po eksplorojnë tregje të reja për të zgjeruar operacionet, por edhe rritjen e lëvizjes kulturore të udhëhequr nga Sharjah në shkëmbimin e njohurive dhe shkëmbimin e ekspertizës.

Zonë e Lirë e SPC është gjithashtu shtëpia e shumë prej institucioneve kryesore letrare dhe kulturore të Emirateve të Bashkuara Arabe të tilla si; Shoqata e Botuesve të Emirateve, Bashkimi i Shkrimtarëve të Emirateve, Forumi i Botuesve të Librave të Fëmijëve arabë, Shoqata e Bibliotekave dhe Informacionit e Emirateve, dhe Bashkimi i Përgjithshëm i Shkrimtarëve Arabë.

Salim Omar Salim, drejtor i SPC, tha: “Sharjah Publishing City “ pasqyron ambiciet tona për të mbështetur industrinë e botimeve, të angazhohen me botën dhe të bëhen një qendër kulturore rajonale.

Sharjah Publishing City është dhe vazhdon të mbetet shtëpia e një numri të madh të bizneseve nga e gjithë bota /Telegrafi/
/Telegrafi/