Ministri i Punëve të Brendshme, Aleksandar Vulin, deklaroi se Sektori i Ministrisë së Brendshme për situatat emergjente së shpejti do të blejë dy helikopterë të specializuar të zjarrfikësve.

Vulin tha në Kuvendin e Serbisë se këto janë “gurë”, helikopterë që janë më të mirët në botë, njoftoi Ministria e Brendshme.

“Kur bëhet fjalë për luftimin e fatkeqësive, ne do të jemi më të pajisurit në rajon, ne do të jemi dhe do të jemi në gjendje të ndihmojmë të gjithë rajonin”, tha ai.

Vulin theksoi se Marrëveshja për Bashkëpunimin në fushën e mbrojtjes nga fatkeqësitë me Austrinë është e një rëndësie të madhe.

“Serbia kishte më shumë se një mijë zjarre të hapura verën e kaluar, por falë punës së Sektorit për Situatat Emergjente dhe zjarrfikësve vullnetarë, asnjëri prej tyre nuk ishte katastrofik”, tha ai.

Vulin shtoi se Projektligji për Ratifikimin e Memorandumit të Mirëkuptimit mbi Bashkëpunimin Ushtarak midis Qeverive të Serbisë dhe Egjiptit është një mundësi e shkëlqyer që Egjipti të njihet me industrinë e brendshme të mbrojtjes. /Telegrafi/