Nëse mendoni se e vetmja gjë që mund t’ju tregojnë periodat është nëse jeni shtatzënë apo jo, e keni gabim.

Reklama

Cikli juaj menstrual mund të lidhet me shumë probleme të tjera shëndetësore.

Sipas një studimi të ri nga Shoqata Amerikane e Zemrës, femrave të cilave periodat u fillojnë në moshën 10 vjeçare ose më të herët, kanë një rrezik më të lartë të zhvillimit të sëmundjeve të zemrës dhe komplikime shëndetësore të lidhura me presionin e lartë të gjakut.

Duke marrë në konsideratë disa faktorë që ndikojnë në ciklin menstrual të femrave janë përcaktuar lidhjet mes këtyre “problemeve” me gjendje të caktuara shëndetësore.

Reklama

Bëni një vizitë tek gjinekologu nëse mendoni se me periodat tuaj nuk shkon diçka.

Sindroma e vezoreve policistike

Reklama

Gratë që kanë PCOS vuajnë nga mungesa e ekuilibrit hormonal që çon në probleme me periodat e tyre dhe aftësinë e tyre për të mbetur shtatzënë (gjithashtu mund të çojë në shtim të qimeve të teprta në fytyrë, fryrje dhe dhe efekte të tjera anësore).

Për fat të mirë ka disa metoda, përfshirë marrjen e kontraceptivëve që mund të ndihmojnë në trajtimin e kësaj gjëndjeje.

landscape-1445720069-g-anaemia-157144668

Anemia

Nëse ju keni një rrjedhë super të rëndë, ju mund të jeni anemike. Anemia është një gjendje në të cilën gjakut i mungojnë qelizat e kuqe të gjakut ose hemoglobina.

Reklama

Kur kjo ndodh, trupi juaj nuk thith oksigjen të mjaftueshëm, duke ju bërë të ngadaltë dhe duke ju dhënë simptoma të tjera të pakëndshme, të tilla si dhimbje koke dhe marrje mendsh.

Reklama

Kanceri i mitrës

Disa nga shenjat më të hershme të dukshme të kancerit të mitrës janë: gjakderdhje të parregullta, gjakderdhje pas menopauzës, gjakderdhje gjatë ditëve normale, dhimbjet e forta gjatë akteve seksuale. Në këtë rast nuk duhet të tregoheni indiferente.

Nëse keni probleme me periodat kjo gjë mund të shkaktohet nga tiroidet. Një ekzaminin do t’ju tregonte nëse çrregullimet tuaja të ciklit ndikohet nga sëmundja e tiroideve apo jo. Siç e shihni periodat nuk jane vetem për t’ju thënë a jeni shtatzënë apo jo. /Telegrafi/