Rreth 80 për qind e grave në Kosovë janë ekonomikisht joaktive të cilët janë persona që nuk kanë punë, thekson Koalicioni për Drejtësi Shoqërore dhe të Drejta Socio-ekonomike.

Sipas koalicionit, gratë amvise janë një nga kategoritë kryesore që bëjnë pjesë në popullsinë ekonomikisht joaktive e që janë të gatshëm për punë, raporton Telegrafi.

“Gratë amvise janë një nga kategoritë kryesore që bëjnë pjesë në popullsinë ekonomikisht joaktive të cilët janë persona që nuk kanë punë, janë të gatshëm për punë, por që kanë hequr dorë së kërkuari punë sepse besojnë se nuk mund të gjejnë atë”, thuhet në njoftimin e tyre.

Ndërsa, te burrat shkalla e joaktivitetit është 43.5 për qind. /Telegrafi/