Pas historisë për restaurimin dhe modifikimin e gjeneratës së parë Range Rover qëndron kompania britanike Kingsley Cars.

Mes numrit në rritje të kompanive që merren me restaurimin dhe modifikimin e disa prej veturave më të famshme të të gjitha kohërave është sigurisht kompania britanike Kingsley Cars, e cila prej kohësh po rikthen në jetë Land Rovers dhe Range Rovers të vjetër.

Një nga projektet e tyre më të fundit restomod të gjeneratës së parë të bazuar në Range Rover të gjeneratës së parë qëndron pas ULEZ Reborn Range Rover Classic dhe akronimi ULEZ (Zona Ultra Low Emisioni) në Kingsley thekson se Gama e restauruar dhe e modifikuar në mënyrë adekuate plotëson emetimin e rreptë të shkarkimit.

Reklama

Puna fillon me trupin e zhveshur, i cili kthehet në gjendjen e fabrikës me një restaurim të plotë dhe hapi tjetër është rafinimi i përbërësve mekanikë. Klienti mund të llogarisë në një motor (deri në vidhën e fundit) të rinovuar me benzinë 3.9 litra V8 që zhvillon 220 kuaj/fuqi dhe për të gjithë ata që janë gati për alokime shtesë, një opsion V8 4.6 litra me 270 kuaj/fuqi është gjithashtu. Transmetimi i fuqisë në të dy akset në të dyja rastet bëhet nëpërmjet transmisionit automatik me 4 shpejtësi të ZF.

Reklama

Pas modifikimeve që janë në frymën e kohës aktuale janë dritat LED, sensorët e parkimit përpara dhe pas, kamera kthimi, timoni elektrik, sediljet me ngrohje, xhamat dhe pasqyrat elektrike… Përveç një teknologjie moderne. sistemi audio, ka aplikacione të pashmangshme Android Auto dhe Apple CarPlay për t’u lidhur me një telefon që ofrohet edhe me karikim me valë.

Reklama

Ngjyrat e materialeve që rreshtojnë kabinën e Range Roverit të vjetër/ri mund të përputhen me ngjyrat e origjinalit, por të gjitha materialet e përdorura në Kingsley për tapiceri janë shumë më të mira se ato origjinale.

Adhuruesit e pasur të klasikëve ndoshta nuk do t’i kushtojnë vëmendje faktit që shumica e versioneve të gjeneratës së pestë të fundit të Range Rover mund të blihen për çmimin e këtij Range Rover. /Telegrafi/

Reklama