Dikush duke mos parë perspektivë në Kosovë, e dikush tjetër për një jetë më të mirë, shumë të rinj nga Kosova ia kanë mësyrë botës.

Edhe pse për ndonjërin një gjë e tillë nuk ka dalë si vendim i duhur, për shumicën, diçka e tillë është treguar e suksesshme.

Këtë e dëshmojnë edhe të rinj të shumtë të Kosovës, njëri ndër të cilët është edhe Eroll Shkodrani, nga Peja, përcjell Telegrafi.

Në një video të publikuar në rrjetet sociale shihet momenti kur Erolli realizon një nga ëndrrat e tij.

Djaloshi pejan, sapo kishte përfunduar vitin e dytë të shkollës së mesme, pas së cilit ia kishte mësyrë Amerikës.

Siç rrëfen babai i tij, Bajrami, djali i tij tanimë 29 vjeçar, kishte shkuar në Amerikë, pasi kishte përfunduar vitin e dytë të shkollës së mesme, i vetëm dhe i ri.

Ai atje kishte fituar të drejtën e shkollimit dhe më pas kishte regjistruar fakultetin e Elektroteknikës, të cilën edhe e ka përfunduar.

Por ai nuk ishte ndalë me kaq – kishte dashur të bëhet edhe pjesë e ushtrisë amerikane.

Kështu, pas aplikimit dhe kalimit me sukses të të gjitha trajnimeve, tanimë ka fituar të drejtën për të qenë pjesë e ushtrisë amerikane.

Dhe siç ka rrëfyer Bajrami për Telegrafin, nuk kishte qenë e lehtë për atë si prind që të lejonte që ai aq i ri të largohej nga shtëpia.

Megjithatë, Erolli nuk e kishte zhgënjyer familjen e tij.

Dy pjesëtarët e familjes amerikane të cilët e kishin ndihmuar pejanin – për gjithçka

“Ai ka kryer të gjitha trajnimet dhe tanimë është pranuar në forcat rezervë të ushtrisë amerikane – me një kontratë trevjeçare. Në këtë status, ai duhet të paraqitet dy ditë në muaj, për të kryer stërvitjet e duhura”, ka rrëfyer babai i djaloshit pejan.

Në këtë drejtim, babai i tij tregon se me një status të tillë ai merr një pagesë simbolike dhe se me marrjen e nënshtetësisë amerikane ai planifikon edhe të gjejë një vend pune. /Telegrafi/