Pozita galiç, ndërsa jeni të mbështetur me shpinë në mur, është ushtrim efikas i cili, atyre që e praktikojnë rregullisht, ua forcon këmbët, tejzat e gjunjëve dhe ju jep forcë të pabesueshme

Ushtrimi nuk është i popullarizuar për shkak që praktikimi i tij është i mërzitshëm dhe monoton, mirëpo jep rezultate të mëdha të cilat djegin shtresat yndyrore në këmbë, transmeton Telegrafi.

Diçka është edhe më interesant, më i rëndë dhe më sfidues praktikimi i këtij ushtrimi derisa mbani peshat e dorës në gjoks apo të lëshuara për mur. Dhe, natyrisht, jep efekte më të mira.

Për fillim ekspertët megjithatë këshillojnë praktikimin e ushtrimeve pa pesha.

Eksperti i fitnesit Ebenezer Samuel thekson se duket që ushtrimi është i thjeshtë, mirëpo qëllimi është që sa më gjatë të mbahet trupi në pozitë të qetë, ndërkaq shpina në pozitë të rrafshët.

Është e nevojshme që këmbët të mbahen të lakuara, nën shkallën 90 gradë, ndërkaq shputat t’i shtrëngoni për dysheme sikur dëshironi të depërtoni nëpër të.

Veç tjerash, ushtrimi nënkupton shtrëngim të muskujve të vitheve dhe gjunjëve. Procesi do të jetë i dobishëm edhe për galiç të tjerë.

Për fillim mjafton t’i bëni tri sete, ndërsa më vonë, kur trupi të jetë i gatshëm, edhe më shumë.

/Telegrafi/