Në një ceremoni të mbajtur virtualisht, gjigandi teknologjik, EON Reality, ka nderuar rektorin e UBT-së, prof.dr Edmond Hajrizi, me çmimin EON Power User Award.

Ky çmim prestigjioz iu dha rektorit Hajrizi për faktin se institucioni që ai drejton hyri në rangun e universiteteve prestigjioze dhe shërbeu si model në zhvillimin e inovacioneve teknologjike, ngaqë krijoi mijëra mësime në qindra kurse universitare.

Çmimi u dha në ngjarjen më të madhe në historinë e EON-it, ngjarje globale ku u prezantua e ardhmja e EON-XR. Kjo ngjarje u mbajt në praninë virtuale të rreth 5 mijë pjesëmarrësve, klientë të industrisë, njëherësh edhe përfaqësues të universiteteve botërore.

“Jemi krenarë të ju njoftojmë se Çmimi përurues i EON Power User Award i është dhënë vizionarit dhe largpamësit, prof. dr. Edmond Hajrizi, rektor i UBT-së. Prof. Dr. Hajrizi udhëhoqi me sukses zbatimin në tërë institucionin e EON-XR si pjesë e përgjigjes së institucionit ndaj mësimit në distancë, duke e kthyer krizën në një mundësi për të nxitur një mësim më të mirë. Urime Prof. Dr Edmond Hajrizi. Me UBT-në ne po synojmë për të arritur edhe shumë suksese”, thuhet në njoftimin zyrtar të EON Reality, publikuar edhe në faqet zyrtare të kompanisë.

Kompania më e madhe botërore për teknologji virtuale, EON Reality kishte zgjedhur Kosovën dhe pikërisht UBT-në, si partner implementues, që të bëjë investimin më të madh direkt në Kosovë që nga paslufta, njëherësh edhe dhe të vetmin në Ballkan, për hapjen e Qendrës për Realitet Virtual dhe të Shtuar.

Kjo qendër u bë burim i gjenerimit të produkteve virtuale dhe i shpalosjes së pasionit dhe talentit për të rinjtë nga Kosova dhe mbarë rajoni.