Në pikën e sezonit turistik veror, plazhet e Velipojës dhe Shëngjinit janë populluar më së shumti me pushues nga Kosova.

Këtë vit më shumë se 80 për qind e hoteleve janë mbushur me turistë nga Kosova.

Sipas pushuesve, këto dy vende preferohen më shumë për shkak të disa arsyeve: cilësia e rërës dhe ujit dhe çmimet më të lira se në plazhet e tjera të Shqipërisë dhe rajonit. /VoA/