Një punonjës i Google ka testuar pozitiv me coronavirusin në një zyrë në Zvicër, tha ndërmarrja të premten.

“Ne mund të konfirmojmë që një punonjës nga zyra jonë e Cyrihut është diagnostikuar me coronavirus. Ata ishin në zyrën e Cyrihut për një kohë të kufizuar, përpara se të shfaqnin ndonjë simptomë”, konfirmoi një zëdhënës i Google për CNBC, transmeton Telegrafi.

“Ne kemi ndërmarrë – dhe do të vazhdojmë të marrim – të gjitha masat e nevojshme paraprake, pas këshillave të zyrtarëve të shëndetit publik, pasi ne prioritet kemi shëndetin dhe sigurinë e të gjithëve”, tha ai.

Google ka rreth 120,000 të punësuar. Rasti, i cili u dërgua punonjësve në një email njoftimi, u raportua për herë të parë nga Business Insider.

Gati 84,000 njerëz janë infektuar me coronavirus që përhapet shpejt, ndërsa të paktën 2,859 njerëz kanë vdekur. Virusi u zbulua në Kinë në dhjetor dhe që atëherë është përhapur në të paktën 55 vende.

Kompanitë në të gjithë globin po zbatojnë masa për të ndaluar përhapjen e mundshme të COVID-19 të ngjashme me gripin. Amazon, i cili ka rreth 800,000 punonjës, ka filluar të kufizojë të gjitha udhëtimet jo-thelbësore të punonjësve në SHBA dhe ka kufizuar të gjitha udhëtimet në Kinë “deri në njoftimin e mëtejshëm”.

Disa kompani të mëdha të teknologjisë gjithashtu janë larguar nga pjesëmarrja e konferencave të planifikuara në maj. Në fillim të këtij muaji, organizatorët e Kongresit Botëror të Mobileve, shfaqja më e madhe tregtare në botë për industrinë e telefonisë celulare, anuluan ngjarjen me qendër në Barcelona, ​​Spanjë, vetëm dy javë përpara se të pritej të ndodhte. Facebook anuloi Samitin e tij global të marketingut me qendër në San Francisko, i cili pritej të tërhiqte 4,000 njerëz në fillim të marsit. Facebook, Sony dhe Amazon gjithashtu u tërhoqën nga Konferenca e Zhvilluesve të Lojërave të marsit në San Francisko. /Telegrafi/