Porsche po përgatit një tërheqje globale për vetura e saj elektrike Taycan, raporton Bloomberg. Një problem, ku vetura po përballet me humbjen e papritur të energjisë, mund të sjellë të gjithë sistemin elektrik të automjetit të  ngecë. Përdorimi i veturës atëherë nuk është më i mundur.

Reklama

Tërheqja e ardhshme rezultoi nga një hetim nga NHTSA, agjencia federale amerikane e sigurisë në rrugë dhe automjete. Që nga maji incidentet janë hetuar sipas të cilave një humbje e papritur e energjisë bën që Porsche Taycan të mos funksionojë.

Problemi shkaktohet nga një bateri 12 volt

Sipas NHTSA, ka pasur 9 raste që nga maji kur kjo ka ndodhur. Automjetet e prodhuara në vitin 2020 dhe 2021 janë prekur – Taycan është dorëzuar vetëm që nga 2020. Shkaku i problemit nuk ka të ngjarë të jetë bateria kryesore 800 volt, por bateria 12 volt.

Reklama
Reklama

Nëse bateria 12 volt është bosh, vetura elektrike kalon në modalitetin e emergjencës dhe është e papërdorshme. Nuk mund të drejtohet më. Te disa vetura të tjera elektrike, nuk mund të hapni më as dyert ose kapakun.

Prodhuesit e tjerë gjithashtu kanë probleme me baterinë 12 volt

Problemi me baterinë 12 volt nuk është ekskluziv i Porsche dhe tashmë ka shkaktuar probleme për veturat e tjera elektrike.

Audi gjithashtu ka marrë një kërkesë zyrtare nga NHTSA në lidhje me këtë problem, pasi e-Tron bazohet në drejtimin elektrik të Taycan. /Telegrafi/