Një oficere në Florida po cilësohet si hero, pasi ajo u hodh në një pellg për të shpëtuar një foshnjë që po mbytej, duke vënë në rrezik jetën e saj sepse nuk dinte të notonte, thanë autoritetet të martën.

Oficeri Me’Atia Sanderson me Zyrën e Sherifit të Jacksonville ishte i pari që mbërriti në vendngjarje më 9 qershor, tha zyra e sherifit. Ajo u lajmërua se foshnja ishte ende në ujë.

Zyra e sherifit publikoi videon e kamerës së trupit të shpëtimit të tmerrshëm për herë të parë të martën.

“Sanderson, e cila nuk di të notojë vetë, pa hezitim të një sekonde, hyri në pellg për të tërhequr fëmijën dhe kreu CPR derisa ajo u lehtësua nga oficerët e tjerë përgjegjës”, tha zyra e sherifit.

Reklama
Reklama

Video tregon Sanderson, e cila iu bashkua policisë në vitin 2019, duke vrapuar në ujë dhe duke shkuar te fëmija që po mbytej. Pasi fëmija u tërhoq nga uji, Sanderson vazhdoi përpjekjet për të shpëtuar jetën.

“Hajde, fëmijë”, dëgjohet oficerja duke thënë ndërsa ajo kryen CPR, “Eja!”

Pamjet përfundojnë kur dy oficerë të tjerë arrijnë në vendngjarje dhe marrin përsipër përpjekjet CPR.

Zyrtarët me zyrën e sherifit thanë se Sanderson është njohur për ndikimin që ka marrë “vendimi i saj i shpejtë dhe vendimtar për të shkuar në pellgun e ruajtjes”. /Telegrafi/