LAJMI I FUNDIT:

BE po kërkon zero tolerancë për vozitjen nën ndikimin e alkoolit

BE po kërkon zero tolerancë për vozitjen nën ndikimin e alkoolit

Propozimi i ri i Parlamentit Evropian, qëllimi i të cilit është të përmirësojë sigurinë në rrugë, bën thirrje për miratimin e një tolerance zero për ata që ulen pas timonit në një gjendje alkoolike.

Reklama

Nëse ky propozim miratohet, do të thotë që shoferët në Bashkimin Evropian nuk duhet të kenë alkool në gjakun e tyre në testin e alkoolit.

Ekspertët, si dhe publiku, po debatojnë prej vitesh nëse toleranca zero për alkoolin duhet të zbatohet për shoferët, dhe as shtetet anëtare të BE-së nuk kanë një pozicion të harmonizuar as për këtë çështje.

Në propozimin e fundit, eurodeputetët këmbëngulin në zero tolerancë për vozitje nën ndikimin e alkoolit, duke theksuar se alkooli ishte i pranishëm në rreth 25% të të gjitha vdekjeve në rrugët e BE-së. /Telegrafi/