Amazon ka parashikuar rritje më të ngadaltë të shitjeve në tremujorin e tretë, ndërsa një nxitje nga pandemia po ulet.

Klientët iu drejtuan Amazon dhe platformave të tjera online gjatë krizës COVID-19, duke çuar në fitime rekord për gjigantin amerikan.

Por rritja marramendëse e Amazon ka filluar të nivelohet ndërsa klientët fillojnë të kthehen në dyqanet normale, raporton bbc.

Të ardhurat u rritën me 27 për qind në 113 miliardë dollarë në tremujorin e dytë, por kjo humbi pritjet e analistëve. Aksionet e Amazon ranë më shumë se 7 për qind në tregtinë e orëve të pasditës.

Ndryshe, Amazon kishte fitime rekord, ku regjistroi më shumë se 200 milionë klientë në shërbimin e saj Prime dhe rekrutoi më shumë se 500 mijë punëtorë pas rritjes së kërkesës.

Por përdorimi i vaksinave dhe lehtësimi i kufizimeve kanë bërë që disa konsumatorë të dalin në dyqane, ndërsa përdorin gjithashtu shërbime klikimi dhe mbledhjeje, në konkurrencë me ofrimin e shpejtë të porosive në internet të siguruara nga Amazon dhe kolegët e saj. /Telegrafi/