0Shares

Ushqimi luan rol mjaft të rëndësishem në jetën tonë! Që organizmi ynë të jetë i shëndetshëm, duhet t’i japim rëndësi të veçantë ushqimit që konsumojmë.

Jemi vetë ne përgjegjësit kryesor për mbarëvajtjen e organizmi tonë, prandaj është e rëndësishme që të vendosim një rregull për ndjekjen e hapave kryesor për një organizëm të shëndetshëm.

Kështu, në bazë të disa hulumtimeve, rëndësi të veçantë ka edhe konsumimi i produkteve të bylmetit për organizmin e njeriut. Produktet e bylmetit janë produkte ushqimore me kualitet të lartë që përmbajnë materie mjaft të vlefshme ushqyese.

Përfitimet e kosumit te produkteve të bylmetit:
1.Përdorimi i kosit si një produkt mjaft i shëndetshëm ndihmon në uljen e rrezikut të tensionit të lartë.
2.Probiotikët dhe bakteret e dobishme që janë gjetur në kos ndikojnë në shëndetin e tretjes dhe sistemit imunitar.
3.Probiotikët e dobishëm të kosit, rrisin disponimin dhe mund të ndihmojnë në trajtimin e ankthit dhe depresionit.
4.Djathi përmban proteina të çmuara të cilat organizmi i njeriut nuk i prodhon vetë dhe të cilat janë të domosdoshme në jetën e përditshme.
5.Gjiza pa yndyrë përmban proteina të cilat ndihmojnë metabolizmin e njeriut.
6. Qumështi përmban proteina që luajnë rol të rëndësishëm në forcimin e eshtrave.
7. Qumështi ndihmon në uljen e rrezikut të prekjes nga paraliza të ndryshme.
8. Produktet e qumështit ulin procesin e ndezjes dhe stresin oksidues tek personat me mbipeshë
9. 700mg kalcium në ditë në gjuhën e ushqimeve do të thotë – Dy gota qumësht, Dy gota kos dhe afërsisht 80 gram djathë
10. Në bazë të disa hulumtimeve, një ndër ushqimet kryesore për organizmin e njeriut është konsumimi i produkteve të bylmetit.

Në Meridian Express , tradita vazhdon edhe këtë vit. Nga 1-8 mars, zingjiri i marketeve të lagjës ju sjell kampanjën “Ditët e bylmetit”, duke ju ofruar super çmime në shumë produkte.
Oferta vlen nga 1-8 mars.
https://www.facebook.com/RrjetiMeridianExpress/
N’dere t’shtëpisë e ki ma mirë , në Meridian Express ta qet ma lirë!

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)