Amazon dhe Facebook kanë paralajmëruar stafin në lidhje me kërcënimet ndaj sigurisë së tyre mes frikës nga një reagim kundër “teknologjisë së madhe”.

Punonjësit e shërbimeve të Amazon (AWS) u thanë të “ishin vigjilentë” pasi firma hoqi Parler nga shërbimi i saj në internet, shkruan BBC.

Aplikacioni është i njohur për disa mbështetës të presidentit Donald Trump.

Stafi i Facebook u udhëzua gjithashtu që të mos vishte veshje të markave të kompanive në publik pas ndalimit të llogarisë së presidentit amerikan.

Kompanitë përmendën rrethimin vdekjeprurës në Kongresin Amerikan dhe trazirat civile si arsye për shqetësim, transmeton Telegarfi.

“Në dritën e ngjarjeve të fundit, dhe për të qenë më të kujdesshëm, siguria globale po inkurajon të gjithë të shmangin veshjen ose bartjen e artikujve të markës Facebook në këtë kohë”, thuhet në një deklaratë nga Facebook, e marrë nga The Information.

‘Ji i sigurt’

Sipas një e-maili të rishikuar nga Business Insider, nënkryetari i AWS Chris Vonderhaar i kërkoi ekipit të tij “të jenë të sigurt, të jenë vigjilent” dhe të raportojë çdo aktivitet të pazakontë në lidhje me qendrat e të dhënave të kompanisë.

Amazon “vazhdon të monitorojë nga afër trazirat civile në Shtetet e Bashkuara”, shtoi e-maili.

“Ne të gjithë duhet të [jemi] vigjilentë gjatë kësaj kohe për të mbajtur të sigurt njëri-tjetrin dhe objektet tona”, thuhej në e-mail. “Nëse shihni diçka, njoftoni menjëherë – asnjë situatë ose shqetësim nuk është shumë e vogël ose e parëndësishme”.

E-maili gjithashtu përmbante udhëzime se si t’u përgjigjeni anëtarëve të shtypit, njoftoi Business Insider.

Vendimi i AWS për të hequr Parler është i fundit në një seri përgjigjesh nga kompanitë e teknologjisë, pas trazirave në Capitol Hill javën e kaluar.

Shefi i Facebook Mark Zuckerberg tha se presidenti Trump do të ndalohet nga platforma e tij “për të paktën dy javët e ardhshme derisa të përfundojë tranzicioni paqësor i pushtetit”.

Presidenti i zgjedhur Joe Biden pritet të marrë detyrën më 20 janar.

Facebook po pezullon gjithashtu të gjitha donacionet për partitë politike.

Google dhe Microsoft kanë ngrirë në mënyrë të ngjashme donacionet politike, në dritën e ngjarjeve të javës së kaluar.

Twitter, Instagram, Snapchat dhe Twitch gjithashtu kanë ndërmarrë veprime kundër llogarive të presidentit Trump. /Telegrafi/