Presidenti Stevo Pendarovski u takua me përfaqësuesit e organizatave të shoqërisë civile dhe iniciativave, nënshkrues të letrës së hapur drejtuar Presidentit më 30 tetor, në lidhje me mbrojtjen e mjedisit.

Në takim, në të cilin morën pjesë edhe Shefi i Shtabit të Ushtrisë, gjeneral gjenerallejtënant Vasko Gjurçinovksi, u shkëmbyen mendime mbi propozimet dhe iniciativat në një letër të hapur drejtuar Presidentit Pendarovski për të kapërcyer ndotjen nga djegia e deponive dhe zjarret.

“Presidenti Pendarovski u drejtoi përfaqësuesve të organizatave të shoqërisë civile dhe iniciativave për nevojën për koordinim të ndërsjellë dhe përfshirje të plotë të të gjitha autoriteteve kompetente. Presidenti gjithashtu shprehu gatishmërinë e tij për të mbështetur të gjitha nismat qytetare që synojnë tejkalimin e këtij problemi dhe për të ndihmuar në komunikimin e tyre me institucionet përkatëse, thuhet në deklaratë.

Pendarovski njoftoi se do të jetë hera e parë që mbrojtja e mjedisit do të jetë në agjendën e seancës së ardhshme të Këshillit të Sigurimit që do të mbahet në mesin e dhjetorit 2019, ku do të ftohen përfaqësues të organizatave të shoqërisë civile./Telegrafi/