Mbretëresha Elizabeth II, monarkja më jetëgjatë në Mbretërinë e Bashkuar, ka vdekur në Balmoral në moshën 96-vjeçare, pasi mbretëroi për 70 vjet.

Reklama

Pas vdekjes së Elizabeth II, Mbreti i ri është Charles III, i cili ka lëshuar deklaratën e parë në krye të fronit mbretëror.

“Vdekja e Nënës sime të dashur, Madhërisë së Saj Mbretëreshës, është një momenti më i madh i trishtimit për mua dhe të gjithë anëtarët e familjes sime”, tha mbreti.

“Jemi të pikëlluar thellësisht me vdekjen e sovranes së dashur dhe të një nëne shumë të dashur. Unë e di se humbja e saj do të ndihet thellësisht në të gjithë vendin, mbretëritë, Commonwealth dhe nga njerëz të panumërt në mbarë botën”, shkruan fillimisht Mbreti Charles III.

Reklama
Reklama

“Gjatë kësaj periudhe zie dhe ndryshimi, familja ime dhe unë do të ngushëllohemi dhe do të mbështetemi nga njohuritë tona për respektin dhe dashurinë e thellë në të cilën mbretëresha mbahej kaq gjerësisht”, deklaroi ai.

Ndryshe, në momentin e vdekjes së Mbretëresha Elizabeth II, froni i kaloi menjëherë dhe pa ceremoni trashëgimtarit, Charles, ish Princit të Uellsit. /Telegrafi/