Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës (AAK) ka reaguar pas pezullimit të vendimit për tiketën ngjitëse prej pesë eurove për automjetet, me rastin e regjistrimit.

Pas këtij vendimi, AAK e ka quajtur Qeverinë Kurti mashtruese, duke kërkuar nga Prokuroria të hetohet rasti.

“Pezullimi i marrëveshjes për tiketa ngjitëse, me të cilën ngarkoheshin qytetarët që posedojnë automjete, jo në dobi të buxhetit por të një kompanie private, është tregues i qartë se arroganca e numrave nuk kryen punë përball një reagimi të fortë opozitar dhe të shoqërisë civile. Qeveria e mashtrimit, megjithëse mobilizoi sejmenët e saj për ta arsyetuar vendimin e dëmshëm, nuk arriti të qëndrojë para presionit të drejtë, kundër kësaj padrejtësie që dëshironte t’ia servonte qytetarëve të vendit”, thuhet në reagimin e AAK-së, transmeton Telegrafi.

Tutje, në reaagim thuhet se “AAK dhe kryetari Haradinaj, kanë qenë shumë të zëshëm për këtë vendim por edhe për shumë vendime të tjera të padrejta të kësaj qeverie. Dështimet e qeverisë shihen gjithandej e zhgënjimi është në rritje”.

“Aleanca për Ardhmërinë e Kosovës, konsideron që edhe pse taksa është anuluar, Prokuroria duhet të bëj hetimet për këtë marrëveshje të dëmshme, ku një kompanie me 3 punëtorë u tentua t’i jepnin miliona euro nga xhepat e qytetarëve të Kosovës”, vijon reagimi.

Ndryshe, sot zëvendësministri Hysen Durmishi pezulloi vendimin e zbatimit të marrëveshjes për ofrimin e shërbimit me Tiketa Ngjitëse.

“Me qëllim të mbrojtjes së interesit publik, fillimi i zbatimit të marrëveshjes së nënshkruar në mes të MMPHI-së dhe kompanisë Auto Control Kosova, pezullohet deri në rishikimin e funksionimit të sistemeve dhe standardeve të kontrollit të brendshëm”, thuhej në njoftimin e bërë nga Ministria e Infrastrukturës. /Telegrafi/