Rregullatori i telekomit në Pakistan tha të mërkurën se po ndalonte aplikacionin TikTok për herë të tretë në më pak se një vit.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, autoriteti Telekomunikues i Pakistanit (PTA) tha në një deklaratë se platforma e ndarjes së videove në pronësi të Kinës nuk arriti të zbatojë një urdhër të mëparshëm për të filtruar përmbajtje “imorale dhe të pahijshme” dhe për të marrë përmbajtje të papërshtatshme.

Reklama

Autoriteti tha se e kishte paralajmëruar TikTok për të filtruar një përmbajtje të tillë, por aplikacioni nuk kishte respektuar udhëzimet.

Pakistani për herë të parë ndaloi aplikacionin vitin e kaluar në përputhje me një urdhër gjykate në përgjigje të ankesave të publikut për vulgaritet të pretenduar në aplikacion.

Reklama

Ndalimi u hoq më vonë pas ndërhyrjes diplomatike të raportuar nga qeveria kineze dhe një sigurie nga platforma për të filtruar përmbajtjen e saj.

Reklama

Pakistani gjithashtu ndaloi aplikacionin për transmetim të drejtpërdrejtë Bigo Live vitin e kaluar për të njëjtat arsye dhe lëshoi një paralajmërim në YouTube duke thënë se duhet të bllokojë “vulgaritetin dhe gjuhën e urrejtjes” për shikuesit në vend.

Edhe aplikacioni për takime Tinder është bllokuar.

Disa aktivistë i shohin lëvizjet si përpjekje për të hedhur poshtë kritikat në internet rreth ushtrisë së vendit. /Telegrafi/