Edhe nëse gjarpërinjtë më të dobishëm nuk janë helmues, ata shpesh janë mysafirë të padëshiruar në pronat tona

Nëse në oborrin ose kopshtin tuaj dyshoni se mund të ketë gjarpërinj, merrni parasysh mjetet që do t’i largojnë këta dëmtues.

Nuk u pëlqen soda e bukës

Spërkatni pluhur sode buke në kopsht dhe oborr dhe do të largoni gjarpërinjtë që nuk e pëlqejnë, siç e tregojnë disa studime sodën. Pra, nëse keni frikë nga gjarpërinjtë, spërkatni sode buke në grumbuj të vegjël në kopsht, oborr dhe patjetër ndani recetën me miqtë tuaj, transmeton Telegrafi.

Gjarpërinjtë nuk e pëlqejnë naftalinën

Naftalina është një përbërës i zakonshëm që gjendet në shumë produkte komerciale për largimin e gjarpërinjve. Është një nga larguesit më të zakonshëm të gjarpërinjve. Era e naftalinës gjarpërinjtë i irriton por nuk i dëmton. Vendosni naftalinë në vrima, të çara ose në çdo zonë tjetër rreth pronës suaj ku mendoni se do të shfaqen gjarpërinjtë. Një paralajmërim për përdorimin e naftalinës është se mund të jetë toksike dhe fatale për fëmijët ose kafshët shtëpiake nëse gëlltitet, prandaj kini kujdes ose shmangni përdorimin e tyre nëse keni kafshë shtëpiake ose fëmijë në shtëpinë tuaj.

Ata nuk kthehen kurrë nga squfuri

Pluhuri i squfurit është një mundësi e shkëlqyer për të larguar gjarpërinjtë. Vendosni squfur pluhur rreth shtëpisë dhe pronës suaj dhe kur gjarpërinjtë rrëshqasin mbi të, ai irriton lëkurën e tyre kështu që nuk do të kthehet më. Squfuri ka një erë të fortë, prandaj konsideroni të mbani një maskë që mbulon hundën dhe gojën kur e aplikoni.

Spërkatje me karafil dhe kanellë

Vaji i karafilit dhe kanellës janë zmbrapsë efektivë të gjarpërinjve. Ato duhet të përzihen në një shishe dhe të spërkaten direkt mbi gjarpërinjtë për efekt maksimal. Kini kujdes sepse gjarpërinjtë shpesh do të ikin në drejtim të kundërt nga spërkatja.

iStock

Hudhra dhe qepa largojnë gjarpërinjtë

Acidi sulfonik tek hudhra dhe qepa (i njëjti kimik që na bën të qajmë kur presim qepët) i largon gjarpërinjtë. Përziejini ato me kripë guri dhe spërkatini në shtëpinë dhe oborrin tuaj për efikasitet. Ju gjithashtu mund të shtoni hudhër në çdo vaj esencial dhe ta përdorni për të tymosur brirët, bodrumet dhe vendet e tjera të vështira për t’u arritur.

Era e amoniakut i largon gjarpërinjtë

Gjarpërinjtë nuk e pëlqejnë erën e amoniakut, kështu që një opsion është ta spërkatni çdo zonë të prekur. Një tjetër mundësi është të njomni tapetin me amoniak dhe ta vendosni në një qese të pambyllur pranë çdo zone ku jetojnë gjarpërinjtë për t’i shpërqendruar ata.

Uthull kundër gjarpërinjve

Uthulla është efektive në largimin e gjarpërinjve pranë sipërfaqeve të ujit, duke përfshirë pishinat. Hidhni uthull të bardhë rreth perimetrit të çdo uji për një zmbrapsë natyral të gjarpërinjve.

Gjarpërinjtë nuk e pëlqejnë gëlqeren

Bëni një përzierje gëlqereje me specat djegës ose mente dhe derdheni rreth perimetrit të shtëpisë ose pronës suaj. Gjarpërinjtë nuk e pëlqejnë erën e përzierjes dhe tymrat, gjithashtu nxit kruarjen në lëkurën e tyre.

Nëse mjetet juridike shtëpiake kundër gjarpërinjve nuk funksionojnë, merrni parasysh thirrjen e një kompanie të specializuar për të hequr ata. /Telegrafi/