LAJMI I FUNDIT:

NUK ËSHTË E GJITHA BRENGË

NUK ËSHTË E GJITHA BRENGË

Poezi nga: Franco Arminio
Përktheu: Maksim Rakipaj

Ti nuk flet,
S’i thua botës
çka mendon,
as botën s’e pyet
në mendon për ty.


Ti e di:
jo me pasë diçka jemi këtu.
me dhanë gjithçka jemi
pa kërkuar gjë.

Ti je heshtje dhe dashuri,
je prova
se gjithësia
nuk është e gjitha brengë.