Nissan Motor Co po tërheq më shumë se 300 mijë SUVs në Shtetet e Bashkuara për një problem në të cilën kapaku hapet papritur, duke penguar shikimin e shoferit dhe duke rritur rrezikun e një përplasjeje.

Sipas medieve të huaja, përcjell Telegrafi, divizioni i prodhuesit japonez të automobilave në Amerikën e Veriut tha se 322,671 automjete Pathfinder për modelet midis 2013 dhe 2016 i nënshtrohen tërheqjes.

Tërheqja do të përfshijë gjithashtu rreth 37,700 automjete të modeleve në Kanada, tha një zëdhënës i Nissan të mërkurën, duke shtuar se ato nuk shiten në Japoni.

Nissan tha se akumulimi i papastërtisë dhe pluhurit në kapësin dytësor të kapakut mund të bëjë që të qëndrojë i hapur edhe nëse kapaku është i mbyllur, duke e lejuar potencialisht të hapet pa paralajmërim, sipas një depozitimi në organin rregullator të SHBA-së.

Nissan tha se një zgjidhje është në zhvillim e sipër dhe do të dërgojë njoftime të përkohshme duke filluar nga e mërkura. /Telegrafi/