Me lëvizjen e orës drejt fundit të mandatit të tij, presidenti i SHBA-së, Donald Trump ka marrë një vendim përmes të cilit mbrojti dhjetëra mijëra migrantë venezuelas nga depërtimi.

Me këtë, siç shkruan France24, përcjell Telegrafi, “Trump ka shpërblyer të mërguarit nga Venezuela që kanë qenë ndër mbështetësit e tij më besnikë dhe të cilët kanë frikë të humbasin të njëjtën qasje të privilegjuar në Shtëpinë e Bardhë gjatë Administratës së Joe Biden”.

Kjo pasi që, siç shkruan mediumi në fjalë, Trump nënshkroi një urdhër ekzekutiv duke shtyrë për 18 muaj largimin e më shumë se 145,000 venezuelasve që ishin në rrezik të dërgoheshin përsëri në atdheun e tyre të shkatërruar nga krizat.

Ai përmendi “gjendjen përkeqësuese” brenda Venezuelës që përbën një kërcënim të sigurisë kombëtare si bazë për vendimin e tij.

“Amerika mbetet një fener shprese dhe lirie për shumë, dhe tani shtetasit e pranuar të Venezuelës në SHBA do të marrin lehtësimin e përkohshëm të imigracionit”, ka thënë senatori Marco Rubio, një Republikan i Floridas, në një deklaratë duke vlerësuar vendimin.

Vendimi i “minutës së fundit” – në kontrast të ashpër me politikat e ashpra të imigracionit të Trump gjatë katër viteve të fundit – mbylli një ditë të fundit të ngarkuar në zyrë që gjithashtu pa Trump të lëshonte një raund të ri të sanksioneve financiare që synonin njeriun e parë të Venezuelës, Nicolas Maduro. /Telegrafi/