Gjatë debatit për ndotjen e ajrit, Ministri i Mjedisit nuk ka dashur të flasë për arsyet dhe masat që duhet të marrë shteti. Edhe përkthyesi i tij këmbënguli që të bëhen pyetje vetëm në lidhje me raportin ndërkombëtar për ndotjen e ajrit në vend. Ajo që tha ministri ishte thjesht një përsëritje e pozicionit të javës së kaluar.

“Në strategjinë afatgjatë është gazifikimi i vendit. Në një afat të shkurtër, ne do të marrim të gjitha masat e nevojshme për të ndaluar ndotjen e ajrit, siç është zjarri dhe kontrolli më i mirë mbi industrinë, do të shikojmë kompani të ndryshme për lejet integrale A dhe B, ndërsa do të bëjmë çmos që në kohë më të shkurtër të mundshme. Në planin afatgjatë, kjo është një çështje komplekse për të cilën ne të gjithë duhet të punojmë së bashku”, tha Naser Nuredini, Ministër i Mjedisit.

I pyetur nga gazetarët, ministri Nuredini nuk tregoi se sa dënime u shqiptuan atyre që ndotin ajrin./Telegrafi/