Pas disa vitesh, duhet të fillojë ndërtimi i “hotelit të parë” në hapësirë, i cili duhet të ketë restorante, kinema dhe akomodim për 400 mysafirë.

Korporata Orbital Assembly (OAC) dhe Gateway Foundation kanë plane të mëdha për një projekt të quajtur Voyager Station, të cilin ata e njoftuan përsëri në vitin 2019.

Ata planifikojnë të fillojnë ndërtimin në një orbitë të ulët rreth tokës në vitin 2025.

Edhe pse shumë detaje janë të paqarta deri më tani, siç janë kostoja e ndërtimit, si dhe akomodimi atje, OAC thekson se përdorimi i raketave të ripërdorshme si Falcon 9 nga SpaceX i Musk do të ndihmojë në mbajtjen e kostove relativisht të ulëta, transmeton Telegrafi.

John Blincow nisi AOC në vitin 2012 dhe Daily Mail citoi deklaratën e tij duke thënë se do të ishte revolucioni tjetër industrial.

Nga ana tjetër, Fondacioni Gateway, shkruan në faqen e saj të internetit se stacioni Voyager do të jetë një nga “hapat e parë thelbësorë në kolonizimin e universit dhe botëve të tjera”.

Maxim raporton se OAC është zyrtarisht e hapur për investitorë privatë, të cilët mund të blejnë një aksion në kompani për 0,25 dollarë për aksion deri në 1 prill. /Telegrafi/