NATO po shqyrton kërkesën e qeverisë afgane për dërgimin në këtë vend të disa mijëra ushtarëve dhe për disa javë do të merret vendimi lidhur me këtë, deklaroi të mërkurën në Londër sekretari i përgjithshëm i Aleancës Jens Stoltenberg.

“Po shqyrtojmë kërkesën. Vendimin do ta marrim për disa javë”, tha Stoltenberg, duke shtuar se këtu nuk bëhet fjalë për “kthim në operacione luftarake” në Afganistan.