Apple do të dërgojë iPhone 12 pa kufje ose një port karikimi, një lëvizje që synon shkurtimin e mbeturinave.

Më shumë se dy miliardë mbushës të energjisë Apple janë në botë dhe shumë konsumatorë tashmë kanë kufje me tela ose AirPods, tha nënkryetarja e mjedisit, politikave dhe iniciativave sociale, Lisa Jackson.

“Heqja e këtyre sendeve do të thotë gjithashtu një kuti më e vogël dhe më e lehtë e iPhone”, tha Jackson. “Ne mund të vendosim deri në 70 për qind më shumë artikuj në një paletë transporti”, duke ulur emetimet e transportit.

IPhone i ri gjithashtu përdor 100 për qind elementë të rrallë të ricikluar të tokës për të gjithë magnetët, përfshirë në kamera dhe haptikët.

Ndryshimet do të presin dy milionë tonë metra të emetimeve të karbonit të krijuara nga prodhimi dhe transporti i iPhone në vit, tha Jackson.

Deri në vitin 2030, Apple ka në plan të ketë ndikim zero të klimës në të gjithë biznesin e saj, duke përfshirë zinxhirin e saj të furnizimit të prodhimit dhe të gjitha pajisjet. /Telegrafi/