LAJMI I FUNDIT:

Mos grumbullimi i mbeturinave nga kompania “Pastrimi”, Komuna e Prishtinës kërkon që urgjentisht të zgjidhet situata

Mos grumbullimi i mbeturinave nga kompania “Pastrimi”, Komuna e Prishtinës kërkon që urgjentisht të zgjidhet situata

Komuna e Prishtinës e ka quajtur të papranueshme dhe të rrezikshme për shëndetin publik të qytetarëve, situatën e krijuar në kompaninë e mbeturinave ‘Pastrimi’.

Në një reagim për media Komuna e Prishtinës, thotë se nuk duhet lejuar që për shkak të problemeve dhe çështjeve të pazgjidhura brenda kompanive publike që ofrojnë shërbime të pësojnë qytetarët e Prishtinës.


“Për më tepër, Kompania “Pastrimi” është kompani rajonale dhe pasojat barten edhe në komunat tjera. Situata me mbeturinat e krijuara është e papranueshme! Por, edhe paraqet rrezik serioz për shëndetin publik të të gjithë neve”, thuhet në reagim.

“Pastrimi” nuk do të heq më mbeturinat në Prishtinë
Lexo po ashtu “Pastrimi” nuk do të heq më mbeturinat në Prishtinë

Komuna e Prishtinës thekson se është treguar e gatshme t’i huazojë 4 mijë litra derivate për kompaninë “Pastrimi”, në mënyrë që të evitohet kjo gjendje alarmante.

Komuna ka ftuar të gjithë faktorët relevantë që urgjentisht të bëjnë zhbllokimin e kësaj situate të patolerueshme.

Kompania e mbeturinave “Pastrimi” dje ka njoftuar opinionin se nuk do të bëjë grumbullimin dhe largimin e mbeturinave nga kryeqyteti i vendit për shkak se siç ka thënë kompania, bllokimit i xhirollogarive bankare nga Kompania për Menaxhimin e Deponive të Kosovës. /Telegrafi/