LAJMI I FUNDIT:

Miratohet taksa vjetore investuese e Fondit të Kursimeve Pensionale

Miratohet taksa vjetore investuese e Fondit të Kursimeve Pensionale

Deputetët e Kuvendit të Kosovës e kanë miratuar taksën vjetore intervistuese prej 0.32% dhe taksën operacionale prej 0.05% për vitin 2023 të Fondit të Kursimeve Pensionale të Kosovës.

Reklama

Kryetari i Komisionit për Buxhet, Armend Muja derisa e ka arsyetuar rekomandimin e komisionit ka kërkuar nga deputetët që ta miratojnë.

“Buxheti i miratuar nga trusti pensional për aktivitetet operacionale për vitin 2023 është 1 milion e 295 mijë euro, apo 31 mijë euro më pak se viti i kaluar. Taksa operacionale për vitin 2023 është propozuar të jetë në normën prej 0.05% mjeteve, një ulje kjo nga norma aktuale prej 0.57 të mjeteve. Buxheti i miratuar për aktivitetet investuese për vitin 2023 pritet të vihet në vlerën prej 8 milion e 227 mijë euro apo 0.32% të mjeteve”, ka thënë Muja, transmeton KP.

Në këtë seancë Kuvendi i Kosovës ka miratuar rekomandimet lidhur me raportin e auditimit për pasqyrat financiare të Shërbimit Spitalor Klinik dhe Universitar të Kosovës për vitin 2021.

Në trend Ekonomi

Më shumë

"Nuk ka ndodhur asnjëherë në historinë e shtetit”, Murati: Për 30 muaj, mbi 32 mijë të rinj që kanë filluar punë në Kosovë

Ekonomi
Telegrafi Jobs - mundësi të shumta pune në Kosovë - APLIKO TANI!

Telegrafi Jobs - mundësi të shumta pune në Kosovë - APLIKO TANI!

Telegrafi Jobs
Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Revolucionar në turizëm dhe arkitetur- Hoteli Epidamn White Sensation, Golem

Epidamn
Kosova bëhet me qendrën e parë në Ballkan për ekselencë dhe zhvillim të kompetencave të së ardhmes

Kosova bëhet me qendrën e parë në Ballkan për ekselencë dhe zhvillim të kompetencave të së ardhmes

UBT
Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate Expo 2023 - Panairi i parë ndërkombëtar për pasuri të paluajtshme

Prishtina Real Estate EXPO
Masat efiçiente në mbi 1 mijë shtëpi - çfarë duhet të dini për disbursimin

Masat efiçiente në mbi 1 mijë shtëpi - çfarë duhet të dini për disbursimin

Ekonomi
Kalo në kategori