Ministrja e Bujqësisë, Pylltarisë dhe Zhvillimit Rural, Dijana Ziviq, ka prezantuar Programin e Zhvillimit Rural për vitin 2019, para fermerëve të Komunës së Zveçanit.

Me këtë rast, ministrja Ziviq, ka treguar se përmes këtij programi synojnë rritjen ekonomike dhe qëndrueshmërinë e sektorit bujqësor në mbarë vendin.

Krahas kësaj ajo ka thënë se në kuadër të Programit të Zhvillimit Rural për vitin 2019, një prioritet i veçantë i është dhënë investimeve në hapjen e vendeve të reja të punës.

“Si ministre e MBPZHR-së, garantoj se do të ketë transparencë në zbatimin e këtij programi dhe në asnjë moment nuk do të lejojë që shkelet-thyhet ligji. Gjithashtu, ju premtoj se vazhdimisht do të punojë që buxheti për zhvillimin e bujqësisë të rritet nga viti në vit”, ka thënë ministrja Ziviq.

Me këtë rast, ajo iu ka bërë thirrje fermerëve dhe agrobizneseve të kësaj ane që të aplikojnë në programin e këtij viti. /Telegrafi/