Si një video-lojë që për bazë e ka ndërtimin, Minecraft nuk është ndryshuar shumë gjatë viteve.

Megjithëse është rritur, përditësuar, i janë shtuar kafshët, krijesat negative, shumë të mbjella, si dhe kafshët e buta për shoqëri, ka mbetur edhe më tutje, një lojë që mundëson vendosjen e blloqeve, deri në krijimin e ndërtesës së ëndrrave, transmeton Telegrafi.

Ndërtimi vazhdon të jetë fokusi i kësaj loje, vetëm se Microsoft është duke punuar për ta transformuar Minecraft, në dy versione shumë të ndryshme nga loja aktuale. Të dyja janë eksperienca të ndryshme, mirëpo që nuk kanë dalë aspak prej ndërtimin aq të dëshirueshëm prej lojtarëve.

Detajet nuk bëhen të ditura, mirëpo kemi versionet Minecraft Dungeon dhe Minecraft Earth, të krijuara kryesisht për lojëtarët e rritur. Në Minecraft Dungeon, lojëtarët do të ndërtojnë nëpër shpella dhe thellësi të ndryshme, derisa ndiçen prej krijesave të liga, që janë bërë gjithnjë e më të egra.

Versioni tjetër, apo Minecraft Earth është në ambient të hapur dhe ndërtimet bëhet duke përdorur realitetin e augumentuar. Do të ketë edhe më shumë aventura, në Minecraft që lansohet gjatë verës, për desktop ashtu edhe për telefona të zgjuar. /Telegrafi/