0Shares

Shkencëtarët në Universitetin Johann Wolfgang Goethe në Frankfurt të Gjermanisë, kanë ardhur në përfundim se, meshkujt që kanë fytyrë të gjerë, kanë prirje apo mund të jenë psikopat.

Sipas hulumtimit, transmeton Telegrafi, fytyra e gjerë është e lidhur ngushtë me nivelin e lart të ngashënjimit dhe agresivitetit.

Në studimin e bërë me disa student dhe të burgosur, tek ata që kanë fytyrë të gjerë, është gjetur se kanë shumë “impulsivitet të koncentruar në vetën”.

Impulsiviteti i koncentruar në vetën, është një kategori që përfshinë egocentrizmin Makiavellian dhe është një tendencë për t’i konsideruar vetëm hallet dhe nevojat e veta, duke mospërfillur interesant e dikujt tjetër.

Ata poshtu tregojnë shenja të një “dominimi të patrembur”, si dhe tendencën për t’i fajësuar të tjerët për problemet që kanë.

Sidoqoftë, jo të gjithë meshkujt me fytyrë të gjerë, janë psikopat apo kanë çrregullime mendore. /Telegrafi/

Të Ngjajshme
Shfaq Komentet (0)