Profesori Mersel BIlalli sonte në “Click Plus” në TV21 debatoi për temat aktuale si dhe pak për histori ku foli për 30 vjetorin e pavarësisë së Maqedonisë së Veriut.

Sipas tij, në të kaluarën jetesa ka qenë më i mirë dhe se në vitet e 70-ta dhe 80-ta ka pasur standard si në Gjermani.

“Ndoshta pa Qeveri ky mjedis do të funksiononte më mirë se sa me QEveri. Këtë e them për shkak se një pjesë e gjeneratës sonë që e kaluam në ish-Jugosllavi, në vitet e 70-ta dhe 80-ta kishim standard njëjtë si në Gjermani. Bulglaria kisht 10 herë ose 20 herë paga më të vogla”, tha Bilali.

Ai tha se Bullgaria tani ka hyrë në Bashkimin Evropian dhe e kushtëzon Maqedoninë e Veriut./Telegrafi/