Kur është fjala për çorapet e najlonit, as që ka mundësi të përmirësohen apo të qepen kur një herë shqyhen

Nëse ju ka filluar t’ju dalë fija apo i keni shpuar çorapet, koha është që t’i hidhni, mirëpo ekzistojnë disa situata në të cilat ato mund t’ju jenë shumë të dobishme.

Çorapet e vjetra, të shqyera mund t’i përdorni për punë praktike shtëpiake, sepse janë të shkëlqyeshme për grumbullimin e pluhurit, për të lustruar këpucët, por edhe për thithjen e pluhurit.

Para se t’i hidhni përdorni në këto disa mënyra, transmeton Telegrafi.

Fshini pluhurin me to

Çdokush që ka ecur me çorape najloni nëpër dysheme e di se sa shpejt në to grumbullohet pluhuri. Futni duart në çorape dhe nuk është me rëndësi a i përdorni të thata apo të njoma, shkëlqyeshëm do të pastroni edhe dyshemenë edhe gjithë sipërfaqet e pluhurosura.

Reklama
Reklama

Pastroni brushën e flokëve shpejt dhe lehtë

Në brushë, pos flokëve ngjiten edhe zbokthi edhe pluhuri. Pastrohet lehtë me ujë dhe sapun, por me çorape najloni procesi është shumë më i shpejtë.

Tiganët kurrë nuk janë larë më butësisht

Sipërfaqet e tiganëve me teflon dhe me qeramikë janë shumë të ndjeshme. Me ndihmën e çorapeve të najlonit të cilat janë të buta ndaj këtyre enëve, por njëkohësisht kanë edhe strukturën e tillë që pastrojnë mirë, enët tuaja do të shkëlqejnë.

Nxirrni gjërat e preferuara nga qoshet e paqasshme

Futeni zorrën e thithëses së pluhurit në çorape najloni dhe nxirrni vëthët mirëpo në atë mënyrë që të mos përfundojnë në qese apo në filtër.

Reklama

Janë të shkëlqyeshme kundër djersitjes të dritareve

Reklama

Dritaret e djersitura mund të jenë problem i madh gjatë dimrit, në rend të parë për shkak të sigurisë. Mirëpo nëse i mbushni me zall të imët dhe i lini në veturë ato mund të absorbojnë lagështinë dhe të pengojnë djersitjen e cila ju vështirëson drejtimin e veturës.

Lustroni këpucët tuaja

Kjo ka efekt te këpucët e lëkurës dhe te ato me material të shkëlqyer, mirëpo vetëm konstatoni a janë këpucët tuaja të thata para se t’i lustroni.

Eliminoni dyllin

Nëse ka mbetur pak dyllë në shandanin tuaj të vogël, atëherë çorapet e najlonit mund t’ju ndihmojnë shumë. Nxehni shandanin e qelqtë dhe me ndihmën e çorapes pastrojeni butësisht. /Telegrafi/

Reklama