Ky model, thuhet se do të ketë aerodinamikën më të madhe se ndonjë makinë tjetër e dedikuar për rrugë

Gordon Murray është i njohur për dizajnimin e McLaren F1, ndërsa tani që e ka ndërtuar kompaninë e vet Gordon Murrey Automotike, është duke e punuar një makinë të re të inspiruar nga F1, transmeton Telegrafi.

I quajtur F.50, ky McLaren thuhet se do të jetë më i “pastri, i lehtë dhe më së shumti i përqendruar për shoferin”, andaj pritjet për të janë shumë të mëdha.

Deri më tani, ka pasur disa imazhe se si mund të duket, derisa tani është shfaqur në tërësi dhe ka dukje shumë më të egër se që pritej.

Sistemi i qarkullimi të ajrit, nëpërmjet pjesës së poshtme, jo vetëm se ia rritë aerodinamikën, por ndihmon në ftohjen e motorit, duke e bërë shumë më efikas.

Pjesa e pasme është shumë dramatike, me katër gypa për nxjerrjen e gazrave, si dhe drita minimale, por që pritet ta kenë efektin e duhur.

Megjithatë, nuk është shfaqur pjesa e përparme e këtij McLaren për tre persona, që pritet të arrijë së shpejti dhe të jetë shumë i mirë. /Telegrafi/