LAJMI I FUNDIT:

Lufta që ndryshoi historinë

Lufta që ndryshoi historinë

Në luftën për pushtet ndodh lufta civile dhe përballja e njerëzve më të fuqishëm të Perandorisë Romake.

Reklama

Lufta ishte pesë vjet e gjatë (49-45 p.e.s.). Ballafaqimi më i madh mes Jul Cezarit dhe Gaj Pompeit ndodh në Iliri. Cezari triumfon në atë që historia do ta quaj Beteja e Durrësi (48 p.e.s.). Përballja ndodhi afër Shkëmbit të Kavajës.

Përse ilirët ruajtën një pozicion thuajse asnjanës? Cilat janë zbulimet e fundit në Orik që hedhin poshtë një pjesë të historisë së deritanishme? Cilat janë gjurmët që kanë mbetur pas? Çfarë thonë autorët antike?

Për më shumë, shikojeni dokumentarin e Marin Memës.