Manjati i biznesit Warren Buffett ka arritur shumë gjëra

Një investitor legjendar, ai zotëron ose ka interesa në shumë kompani, duke përfshirë AT&T, Fruit of the Loom, Wells Fargo, Coca-Cola, GEICO, IBM, American Express, Dairy Queen dhe The Kraft Heinz Company (këto janë vetëm kompanitë e mëdha).

Warren Buffett është padyshim një nga miliarderët me një nga historitë më të mrekullueshme drejt pasurisë. Strategjitë e tij janë studiuar gjerësisht dhe konsiderohet si një nga burimet kryesore ku frymëzohen sipërmarrësit e rinj.

Buffett është treguar gjithnjë i gatshëm për të folur për gjërat që kanë ndikuar në suksesin e tij, përfshirë edhe librat.

Reklama

Në vijim gjeni listën me librat për të cilët ai është shprehur se kanë ndikuar më shumë:

Stress Test: Reflections on Financial Crises – Tim Geithner

Reklama

The Intelligent Investor – Benjamin Graham

Common Stocks and Uncommon Profits – Philip A. Fisher

The Clash of the Cultures – John Bogle

Business Adventures: Twelve Classic Tales from the World of Wall Street – John Brooks

Where Are the Customers’ Yachts? – Fred Schwed