Leximi është diçka që ka mbështetje nga shkenca dhe nga njerëzit.

Ka shumë njerëz që e kanë ushtruar veten përgjatë viteve që të bëhen lexues të rregullt, transmeton Telegrafi.

Nëse jeni duke u përpjekur të lexoni, atëherë mendimi juaj i parë është se duhet të lexoni diçka që liderët e botës janë duke e lexuar.

Fatmirësisht, liderët më të suksesshëm të biznesit, si Bill Gates, Warren Buffet dhe Mark Cuban, janë lexues të rregullt.

Andaj, nëse jeni duke u përpjekur të qëndroni produktivë gjatë këtij viti duke lexuar libra, më poshtë i keni disa libra që rekomandohen nga këta liderë të suksesshëm.

Shkenca: 15 përfitimet që jua sjell leximi i përditshëm Shkenca: 15 përfitimet që jua sjell leximi i përditshëm

1: “How to Turn Down a Billion Dollars” nga Billy Gallagher

2: “When: The Scientific Secrets of Perfect Timing” nga Daniel Pink

3: “The Best Team Wins: The New Science of High performance” mga Adrian Gostick dhe Chester Elton

4: “Thinking in Bets: Making Smarter Decisions When You Don’t have All the Facts” nga Annie Duke

5: “The Square and the Tower: Networks, Power, From the Freemasons to Facebook” nga Niall Ferguson

6: “Burn the Business plan: What Great Entreprenuers really do” nga Carl J. Schramm

7: “Quirky: The remarkable story of the traits, foibles, and genius of breakthrough innovator who changed the world” mga Melissa A. Schilling

8: Meltdown: Why our systems fail and what we can do about it” nga Chris Clearfield