LAJMI I FUNDIT:

Libraria “Dukagjini” sot kujton Rumin

Libraria “Dukagjini” sot kujton Rumin

Sot, më 30 shtator, njerëzit e letrave kujtojnë një datë me rëndësi: ditëlindjen e mjeshtrit persian të fjalëve, Jalal ad-Din Muhammad Rumi – që nga masat njihet shkurt si Rumi.

Reklama

Libraria më e madhe shqiptare, “Dukagjini”, në këtë datë kujton veprimtarinë, zgjuarsinë dhe erudicionin e Rumit që frymëzon gjeneratat – që nga viti i largët i tij i lindjes së tij, 1207.

Tek “Dukagjini”, adhuruesit e artit, të fjalës së bukur dhe mesazhit shpresëdhënës, kanë adresën e duhur. Ajo adresë sot pasqyrohet edhe përmes emrit të Rumit. /Telegrafi/