LAJMI I FUNDIT:

Ndarja e 100 eurove, kur pritet t’i marrin punëtorët e sektorit privat?

Ndarja e 100 eurove, kur pritet t’i marrin punëtorët e sektorit privat?

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ditë më parë kishte hapur formën e aplikimit për mbështetje për punëtorët që nuk marrin pagë nga buxheti i shtetit.

Sipas MFPT-së, kusht për kualifikim për mbështetje nga kjo masë është që punëtori të ketë qenë i deklaruar si i punësuar.

Aplikimi [https://apps.atk-ks.org/Subvencionim] për mbështetje nga kjo masë do të jetë i hapur nga data 21 prill deri më 20 maj 2022.

“Kusht për kualifikim për mbështetje nga kjo masë është që punëtori të ketë qenë i deklaruar si i punësuar në periudhën tatimore shkurt 2022”, thekson MFPT-ja, shkruan Telegrafi.

Po ashtu, ministria thekson se punëtorët që janë deklaruar më vonë se kjo periudhë tatimore, ndarja e këtyre mjeteve do t’i marrin në fund të muajit qershor.

Reklama

Për ata që janë deklaruar gjatë muajit shkurt, pretendohet që mjetet do t’i marrin duke filluar nga muaji maj.

Ndërsa, ata që kanë pagë më të lartë se 1,000 euro dhe punëtorët që nuk kanë qenë të regjistruar në muajin shkurt, nuk mund të përfitojnë këto subvencione nga shteti.

“Punëtorët të cilët janë deklaruar nga punëdhënësi në periudhën tatimore mars 2022, mund të aplikojnë, mirëpo subvencionin do të mund ta përfitojnë vetëm pasi të jenë deklaruar edhe për periudhat tatimore prill dhe maj, që nënkupton se subvencionin do të mund ta marrin në fund të muajit qershor 2022”, thuhet në njoftimin e ministrisë.

Kjo ministri thekson se të punësuarit që dëshirojnë ta verifikojnë se a janë të kualifikuar për këtë subvencionim, duhet t’i kontrollojnë të dhënat e tyre në Administratën Tatimore të Kosovës.

Reklama

“Në rast se të punësuarit dëshirojnë të verifikojnë nëse punëdhënësi i ka deklaruar si të punësuar në ATK për periudhën tatimore shkurt 2022, ashtu që të konfirmojmë se kualifikohen për mbështetje, mund të ndjekin vegzën https://apps.atk-ks.org/regemployer”, përfundon MFPT-ja.

Ministria bënë të ditur se të punësuarit e sektorit publik që marrin pagë nga buxheti i shtetit nuk kanë nevojë të aplikojnë sepse subvencionin do ta marrin me pagën e muajit prill.

Qeveria e Kosovës në mbledhjen e fundit ka marr vendim që për muajin prill, pensionistëve, punëtorëve të sektorit privat e publik dhe studentëve do t’iu ndahen nga 100 euro.

Kjo masë në kuadër të Pakos së Ringjalljes Ekonomike, buxhetit do t’i kushtoj rreth 100 milionë euro dhe përfshinë mbi 800 mijë qytetarë. /Telegrafi/

Reklama

Në trend Ekonomi

Më shumë
Udhëtim falas çdo 15 minuta me autobus, nga rrethi i flamurit deri në Prishtina Mall dhe anasjelltas

Udhëtim falas çdo 15 minuta me autobus, nga rrethi i flamurit deri në Prishtina Mall dhe anasjelltas

Ekonomi
Qeveria miraton Projektligjin për tatimet, ministri Murati tregon se kush do të përfitojë nga falja e tatimit për vitin 2023

Qeveria miraton Projektligjin për tatimet, ministri Murati tregon se kush do të përfitojë nga falja e tatimit për vitin 2023

Ekonomi
Këto janë lagjet që pritet të futen në sistem të ngrohtores, Osmani tregon për shtrirjen e rrjetit të Termokosit në Prishtinë

Këto janë lagjet që pritet të futen në sistem të ngrohtores, Osmani tregon për shtrirjen e rrjetit të Termokosit në Prishtinë

Albert Spahiu
Rryma nga sot shtrenjtohet për 15 për qind

Rryma nga sot shtrenjtohet për 15 për qind

Ekonomi
Tahiri i AAK-së: Sistemi i pagave në katrahurë

Tahiri i AAK-së: Sistemi i pagave në katrahurë

Ekonomi
Punimet për siguri të sistemit, KEDS tregon vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës të shtunën

Punimet për siguri të sistemit, KEDS tregon vendet ku do të ketë ndërprerje të rrymës të shtunën

Ekonomi
Kalo në kategori