LAJMI I FUNDIT:

Ktheje, rrotulloje, shijoje – një tjetër dimension me Birra Peja CRUDO

Ktheje, rrotulloje, shijoje – një tjetër dimension me Birra Peja CRUDO

Vitet e fundit, industria e birrës ka dëshmuar një përkushtim në metodat moderne të prodhimit të birrës. Midis këtyre qasjeve, rishfaqja e birrës së papasterizuar apo pa filtruar ka fituar vëmendje të konsiderueshme nga entuziastët e birrës në mbarë botën. Duke përqafuar këtë trashëgimi të pasur të birrës, Birra Peja, ka lansuar së fundmi birrën e të pa provuar më parë nga gjeneratat e reja – Birra Peja CRUDO.

Historia e birrës daton mijëra vjet më parë, dhe për pjesën më të madhe të asaj kohe birra shijohej në formën e saj të papërpunuar dhe të papasterzuar. Para ardhjes së teknikave moderne të pasterizimit në shekullin e 19-të, birra ishte një pije e mbushur me shije natyrale, kultura të gjalla të majave dhe baktere të dobishme. Këta elementë i dhanë birrës së papasterizuar karakterin e saj të veçantë, duke e bërë atë të preferuar në mesin e adhuruesve të birrës që kërkojnë një përvojë unike të pirjes.

Birra Peja e njohur për një trashëgimi të pasur, ka vendosur të përqafojë sharmin e birrës së papasterizuar duke lansuar Birra Peja CRUDO. Kjo shtesë e re në birrat që prodhohen nga kjo birrari, kap thelbin e metodave moderne të birrës, duke i lejuar adhuruesit e birrës të kënaqen me një shije vërtet autentike. Birra Peja CRUDO mishëron shpirtin e një epokë të shkuar që është tërheqëse për epokën moderne.

Prodhimi i Birra Peja CRUDO ndjek proces të përpiktë që balancon me kujdes shijen dhe cilësinë. Birra prodhohet duke përdorur vetëm përbërësit më të mirë, duke përfshirë malt, hopin dhe ujin e pastër nga burimi i Drinit të Bardhë. Në mënyrë thelbësore, procesi i birrës shmang përdorimin e pasterizimit, duke ruajtur shijet dhe aromat natyrore që shpesh humbasin në procesin e sterilizimit.

Birra Peja furnizohet me ujë shumë cilësor nga burimi i Drinit të Bardhë, i cili është i nevojshëm dhe i plotëson të gjitha kushtet për një birrë cilësore. Zakonisht, uji i përdorur për prodhimin e birrës përpunohet në qoftë se nuk i plotëson kushtet, por uji i papërpunuar, i cili vjen nga burimi i Drinit të Bardhë, është me cilësi të lartë.

Përpara se birra të jetë gati për t’u shijuar, ekziston një hap unik që e veçon Birra Peja CRUDO. Birra e pafiltruar paketohet në kanaçe ose çelç dhe ruan pjesë të vogla të proteinave dhe majasë dhe pas një kohe të shkurtër qëndrimi – ato përfudnojnë në fund të shishes.

Para se të pini rekomandohet të tundni ose rrotulloni dhe më pas derdhni në gotë. Pjesa më e madhe e birrës shijon më mirë nga një gotë sesa direkt nga kanaçja. Hunda juaj është shumë e përfshirë në perceptimin e shijes dhe ju nuk mund ta përjetoni aromën e plotë përmes një vrime në një kanaçe.

Nëse preferoni ta pini atë direkt nga kanaçja, nuk ka absolutisht asnjë arsye për të mos e bërë atë. Në fund të fundit, është çështje shije. Së pari, zgjidhni një gotë të përshtatshme: në përgjithësi, shumica e markave të birrës prodhojnë gota të optimizuara për birrën e tyre të veçantë.

Mbajeni gotën në një kënd 45 gradë me kanaѯen apo shishen. Hidheni shpejt, duke mbushur gotën. Pasi të arrini që rreth 2/3 e gotës të jetë plot, filloni të drejtoni gotën në mënyrë që të përfundoni me një pamje të bukur të birrës.

Por, nëse ju pëlqen që birra të ketë më pakë maja, ju mund ta derdhni atë butësisht në një gotë, duke mos e tundur apo rrotulluar.

Birra Peja CRUDO qëndron si një dëshmi e joshjes së qëndrueshme të birrës së papasterizuar. Birra Peja ka sjellë një birrë të jashtëzakonshme që kap thelbin e historisë së saj të pasur.

Ktheje, rrotulloje, shijoje Birrën Peja CRUDO– festë në secilën gllënjkë të saj!

Artikull i sponzorizuar