Komisioni për Parandalimin dhe Mbrojtjen nga Diskriminimi (KPMD) sot në një konferencë për media informoi se klubi bullgar “Ivan Mihajllov” nuk e ka hequr përmbajtjen e diskutueshme nga rrjetet sociale edhe pse afati për këtë ka skaduar dhe sot është afati për rekomandime të tjera në lidhje me emrin dhe përmbajtjen.

Reklama

“Kemi dhënë një opinion me rekomandim që skadon sot. Pas përfundimit të mandatit, Komisioni do të mbajë mbledhje dhe nëse nuk përmbushet rekomandimi, sipas kompetencave tona ligjore, do të iniciojmë procedurë penale”, thonë nga atje.

Sipas tyre, ideja origjinale është heqja e të gjitha kushteve apo praktikave që krijojnë pabarazi në shoqëri.

Reklama

“Përmbajtja e kontestuar nuk i referohet vetëm fjalës shqetësuese, por ka indikacione serioze se po shkelen të drejtat e një numri të madh njerëzish, dhe kjo ka të bëjë me dispozitat e nenit të Ligjit Penal, me të cilin topin ja kanë hedhur Prokurorisë Themelore Publike”, tha anëtarja e Komisionit Vesna Bendevska./Telegrafi/

Reklama