Në pllakën e Aleksandrit të Madh në Shkup para tre ditëve është vendosur një tabelë në të cilën shënohet se ky komandant i madh i përket historisë dhe kulturës helene.

Nikos Kotzias, ish-ministri i Jashtëm i Greqisë dhe nënshkruesi i marrëveshjes së Prespës, në rrjetet sociale publikoi disa fotografi nga tabelat e vendosura në monumenti, duke përmendur se kjo është shenjë që Aleksandri i Madh është hero grek./Telegrafi/